Het ontstaan van Linedance Apeldoorn

Ik heb vanaf mijn 4de jaar gedanst, de eerste jaren heb ik klassiek ballet gedaan waarna ik in mijn tienerjaren ben gaan stijldansen en een jaartje jazzballet gedaan.

Na een paar jaar niet gedanst te hebben ivm studie, werk, huwelijk en verhuizing naar Apeldoorn heb ik het dansen weer opgepakt door te gaan stijldansen.

Eind jaren '90 kwam het Country Linedance in opkomst en ben ik besmet geraakt met het virus Linedance.

Eerst heb ik een aantal jaar les gehad en aan wedstrijden mee gedaan. Door omstandigheden ben ik in 2007 zelf les gaan geven.  Dit is uitgegroeid tot op heden Linedance Apeldoorn, bestaande uit een dansgroep in Apeldoorn en een groep in Vaassen.

In 2013 heb ik de groep in Vaassen overgenomen van Stichting Welzijnswerk Ouderen Epe ( SWOE)  deze groep bestaat hoofdzakelijk uit ouderen, die elke week weer erg enthousiast aan het dansen gaan. De oudste deelneemster is inmiddels in de 80 jaar en doet nog volop mee. Hier worden de wat rustigere dansen gedanst.

De groep uit Apeldoorn bestaat uit deenemers die van een uitdaging houden en  de voorkeur geven aan dansen op moderne muziek.  Dit betekent dat we alle vormen dansen zowel wals, cha cha cha, polka, disco, jive, enzovoort. Daardoor is het nooit saai en liggen de uitdagingen voor het oprapen.